Een restaurant beginnen? Vergeet niet de juiste horeca apparatuur!

Tegenwoordig duiken overal en nergens nieuwe restaurants en andere horecagelegenheden op. Voor veel mensen is het dan ook de grote droom om ooit een eigen horecabedrijf te kunnen hebben. Toch is dit lang niet voor iedereen weggelegd. Veel restauranteigenaren moeten na een tijd hun eigen bedrijf toch weer sluiten, omdat ze het niet draaiende konden houden. De kosten zijn hoog. Naast de huur van een pand moet je ook een heleboel geld neerleggen voor de juiste horeca apparatuur. Maar wat heb je nou eigenlijk allemaal nodig? Moet je een echte horeca koelkast en horeca koffiemachine aanschaffen of kun je dezelfde kopen als je thuis hebt? Hier wordt het op een rijtje gezet.

Koelkasten

Voor de meeste restaurants is het niet realistisch om iedere dag verse producten in huis te halen. Dat kost een hoop geld, wat zeker beginnende horecabedrijven simpelweg niet hebben. Daarom zul je moeten investeren in goede vriezers en koelkasten om producten vers te kunnen houden. Met een normale koelkast ga je het waarschijnlijk niet hebben. Een horeca koelkast is groter. Je kunt zelfs een inloopkoelkast overwegen. Die is makkelijk in gebruik en kun je eenvoudig schoonhouden. Dat is bij een horeca koelkast namelijk wel essentieel: je mag de veiligheidsvoorschriften absoluut niet overtreden.

Andere apparatuur

Waar ieder restaurant wel een goede koelkast kan gebruiken zijn veel andere apparaten afhankelijk van het soort restaurant. Een horeca koffiemachine heb je bijvoorbeeld vooral nodig in een cafe. Verder kan ieder restaurant waarschijnlijk wel een oven gebruiken, maar niet iedere oven kan voor iedere functie gebruikt worden. Denk dus van te voren goed na voordat je in dure apparatuur investeert. Bedenk of je die horeca koffiemachine wel kunt gebruiken of dat je beter in een snijmachine of foodprocessor kunt investeren. Het is dus ontzettend belangrijk dat je goed weet wat voor restaurant je gaat starten voordat je apparatuur aanschaft. Houd dat in je achterhoofd!