Hoe gaat menu engineering in zijn werking?

Als restaurant, cafe of andere soort eetplek is het belangrijk dat er constant wordt gekeken naar hoe het restaurant kan optimaliseren als bedrijf. Hoe lever je steeds betere gerechten aan de klant? En hoe kan je dit meten? Veel restaurants doen dit al door middel van menu engineering. Hoe werkt menu engineering? Het is helemaal niet zo lastig als je denkt. Lees meer over menu engineering en hoe je dit het beste kunt doen in dit blog.

Wat is menu engineering en hoe gaat dat ter werk?

De vraag “Hoe werkt menu engineering?” is heel simpel te beantwoorden. Bij menu engineering meet je de prestaties van gerechten en implementeer je maatregelen om de totale brutowinstmarge van het restaurant te optimaliseren. Zo kunt u van elk gerecht de brutowinstmarge meten en de bijdrage van dit gerecht aan de uiteindelijke omzet (verkoopfrequentie). Je kunt gerechten lanceren die goed werken en lucratief zijn. Voor goede gerechten met een lage winst, kunt u proberen de kosten te verlagen (of de prijzen te verhogen) om de winst te vergroten.

Hoe werkt menu engineering? Nou, zo dus. Door constant de resultaten van jouw services te meten en op basis hiervan een duidelijk overzicht voor het bedrijf te maken, kom je erachter hoe jij jouw menu kan verbeteren en zo betere gerechten aan jou huidige en toekomstige klanten te serveren. Maar hoe krijg je zo’n mooi overzicht en welke middelen zijn er om menu engineering mee te doen?

Services die jou kunnen helpen bij menu engineering

Hoe kun je dan het beste te werk gaan als het gaat om menu engineering? Betrouwbaar overzicht met haccp: dat is een van de beste stappen die je kan volgen. Zo krijg je dus gemakkelijk meer inzicht in het management van jouw keuken, omdat je van tevoren eerst HACCP taken opstelt voor jou en jouw werknemers.  Betrouwbaar overzicht met haccp is dus zeker gegarandeerd. 

Het is wel belangrijk dat als je voor een Betrouwbaar overzicht met haccp gaat je het gehele bedrijf ervan op de hoogte brengt. Neem hen mee in de kostenanalyse van het menu en vraag ook altijd om hun input. Teamwork is het belangrijkste in het gehele proces, want zo kom je er sneller en vaak ook op een creatieve wijze op de oplossing die jullie nodig hebben. Een restaurant’s menu verfijnen gaat alleen wanneer het hele bedrijf ermee akkoord is en ook hun steentje bijdraagt. Zo weet je zeker dat het menu engineering ook zinvol is.