Zin om te barbecueën? Dit moet je weten

Tips om te gebruiken tijdens het barbecueën

Wie zegt dat je de barbecue alleen kan gebruiken in de zomer? Wel is het belangrijk dat je de barbecue ruim van tevoren aansteekt, ongeveer een uurtje, en het eten er pas oplegt wanneer de kolen met een laag witte as zijn bedekt. Hou een afstand tussen de 25 tot 40 centimeter tussen het rooster en het vuur, in verband met de veiligheid. Het is natuurlijk niet de bedoeling dat je jezelf gaat roosteren op de barbecue. Ook het vlees wat je er op gaat leggen moet niet druipend van de marinade zijn, probeer het er een beetje af te deppen voordat het op de barbecue wordt gegooid.

Accessoires

Bij Kookgek vind je alle accessoires die je kunt gebruiken bij de barbecue. Neem eens een kijkje bij The Bastard accessoires. Hier vind je verschillende roosters, maar ook rekken om bijvoorbeeld je spareribs op te leggen. Pannen in allerlei soorten en maten, regenhoezen voor je barbeque, maar ook thermometers zijn er te vinden. Mocht je dit allemaal al hebben, maar nog geen idee hebben wat je op de barbecue wilt leggen? Niet getreurd, ook boeken zijn te verkrijgen met allemaal lekkere gerechten die je het hele jaar door kunt maken.

Grizzly Grills kamado’s

Niet alleen accessoires zijn van belang, een barbeque zelf is natuurlijk ook handig. Grizzly Grills zijn gemaakt van allerlei duurzame materialen, waardoor het beter is voor de natuur. De materialen waar ze van gemaakt zijn, zijn keramiek, gietijzer, staal en hardhout. Op deze barbeques zit een garantie op van wel 20 jaar, en de smaak die je ervan krijgt is een pure smaak van houtskool vuur. Mocht je hierin geïnteresseerd zijn, neem eens een kijkje bij de Grizzly Grills aanbiedingen. Hier kan je ook houtskool vinden die je kunt gebruiken tijdens het barbecueën.

Tips voor het vlees op de barbecue

Als je de barbecue wilt aansteken in de zomer, wees er dan wel van bewust om het rauwe vlees niet in de brandende zon te zetten. Probeer al het vlees zo lang mogelijk in de koelkast te bewaren en alleen hetgeen er uit halen wat je op dat moment nodig hebt.

Gebruik wat olijfolie op het rooster van de barbecue, om te voorkomen dat het vlees op de gril blijft plakken. Niet teveel natuurlijk, want teveel olie op houtskool of op briketten kan ervoor zorgen dat alles vlam vat. Ook kan je beter pas nadat het vlees is gebakken zout gebruiken, zo voorkom je dat het vlees minder bruin wordt dan gehoopt.

Heb geduld!

Niet alleen van tevoren de barbecue aansteken voordat je hem gaat gebruiken, ook op andere momenten tijdens het barbecueën heb je wat geduld nodig. Bijvoorbeeld bij het gebruik van vleesspiesjes. Deze houten spiesjes kunnen op de barbecue best snel zwart en verkoold raken. Wat je hiertegen zou kunnen doen, is ze de avond ervoor ze laten weken in water, waardoor je de volgende dag het vlees er makkelijker van af krijgt en het een stuk smakelijker zal zijn.

Als je klaar bent met barbecueën, wacht dan totdat de hele barbecue is afgekoeld voordat je hem gaat verplaatsen. Een brandende barbecue kan vervelende brandwonden veroorzaken, dus voorkomen is belangrijker dan genezen!